kompott.

Idag har jag & Engla varit hos min mormor&morfar, de är alltid lika mysigt att komma dit! Så fort jag kliver innanför dörren blir jag liten igen, inombords liksom. Allt påminner om hur bra man hade de som barn, alla runtomkring en som alltid fanns där & älskade en för den man var. Att få sätta sig vid mormor&morfars köksbord & dricka "momma saft" & äta "momma bullar" de är nåt av de bästa jag vet. Blir ALLTID lika glad när mormor frågar om jag vill ha en flaska saft eller en påse bullar med mig hem :) De är nånting som jag vill att Engla ska få uppleva, den där underbara känslan man får i kroppen när man är på sportstugevägen!
När jag sitter så här & skriver om hur bra man mår när man är där så kan jag inte låta bli att tänka på alla sportlov man varit där, en hel vecka med bara en massa kul tillsammans med kusinerna eller julafton som alltid firades hos mormor&morfar när man va liten, maten, paketen & tomten men framförallt GEMENSKAPEN som va då när man va liten, den önskar jag fortfarande fanns.
Men de är bara att inse, att alla blir vi vuxna & skaffar oss nya traditioner.
Men ack vilken bra tradition vi hade förr.


Idag kände jag för att visa tacksamhet för en person som finns i mitt liv, en person som jag aldrig skulle komma långt utan.

Mamma - Jisses, vet verkligen inte vilka ord jag ska använda. Jag vill bara att du ska veta att jag ser upp till dig & är stolt över att vara din dotter. Du är en sån fin människa, både på utsidan & insidan. Hade inte du funnits i mitt liv hade jag aldrig varit den jag är idag. Du har lärt mig att stå upp för vad jag tycker & de jag vill. Du har lärt mig att stå upp för de jag tycker är rätt/fel. Även om du inte sagt de riktigt rakt ut så har jag ändå lärt mig av dig, lärt mig att ta tillvara på livet & va glad för de man har! Jag är så stolt över dig, Tack mamma, för att du är en sån glädjespridare & för att du är helt underbar. Du är som en bästa vän för mig, faktiskt. Jag älskar dig <3



Nu ikväll har jag & Nicklas bakat! Vi bakade pettsonkaka, ett recept som jag fått av min mormor & så gjorde vi äppelpaj, de blir nog en smakbit framför paradise sen så då får vi se om vi lyckats ;)


Engla sitter & chillar i soffan.


Första gången Engla satt i sina nya matstol &
med hennes fina prinsess-haklapp på ;)


Första smakportionen, Potatis/palsternacka.
De va gott!



Engla & kusin Hugo <3


Testar sin LITE förstora men ack så fina mössa ;)



Ligger & vilar i spjälsängen!



Jag är så otroligt stolt över min lilla dotter.
Världens absolut finaste lilla tjej, mammas hjärta! <3

engla-fisen-liten-plutt

Dagarna går & man blir bara klokare & klokare.. eller hur va de?!
Hur som så myser vi runt & stormtrivs med livet. Engla gör framsteg varje dag & de är så underbart att se & få vara en del av hennes vardag. Om jag tänker tillbaka så kunde jag aldrig i min vildaste fantasi tro att de skulle vara så underbart att få vara mamma. De är en välsignelse att få vara mamma till en så underbar liten krabat. De går inte göra annat än att le när man tittar på henne. Jag är verkligen så otroligt glad för de här livet jag lever. De finns inget bättre än att vakna upp & veta att jag har min egna lilla familj, de är underbart! <3

Va på bvc idag & nu väger våran tjej 7100gr & är 63cm lång. Tiden går så fort & hon börjar bli så stor :) Hon har vänt sig från rygg till mage & har börjat med smakportioner. Potatis/palsternacka får hon smaka nu & de tycker hon är mumma :) Är roligt att se hur hon reagerar på annat än ersättning!
Min pappa har målat hennes säng så nu är den vit & fin & jisses va duktig hon är på kvällarna, de är mat & bad sen napp & snuttfilt & så vrider vi igång hennes sängmobil & släcker lampan sen sover hon :) Hon är en duktig kicka. Visst, ibland får vi såklart gå in & stoppa tillbaka nappen men annars är de inga problem att få henne att somna. De är skönt att vi började så tidigt med att vänja henne med att somna av sig själv i sängen & inte i våra famnar & att vi går runt & "syttar" henne tills hon somnar.

Imorgon kommer de massor med besök hit till oss, min mormor & morfar, mamma, Marcus & Hugo ska komma på fika, de blir jättemysigt!! :) förhoppningsvis hinner Fredrik också komma förbi :)

Lägenheten börjar bli mer & mer som vi vill. 2sits soffan på englas rum ska bort inom en snar framtid så vi kan ställa hennes spjälsäng på sin rätta plats & upp med hennes vägglampa & så :) Fattas fortfarande några grejer på väggarna men snart så:)

Tänkte lägga in lite nya bilder men de funka inte så de får bli imorgon ist, så håll ut!

fyll inte livet med år utan fyll åren med liv.

En liten Engla&min mormor
<3

Det vackraste jag någonsin sett.



Ge mig styrka att stå emot de starka, för min kärlek till dig är de finaste jag har. Och jag kommer aldrig att vika mig för de okända. För jag har styrkan att stå emot de starka. De finns massor av kärlek i min kropp men jag har lärt mig att dela ut den varsamt. De är endast du som är värd de bästa & de bästa ska du få. Min kärlek är endast till för dig min vackra. Och min kärlek ska du få. Du är de vackraste mina ögon sett & mina ögon har sett mycket. I mitt hjärta finns en plats, en plats för någon speciell. Och den platsen har jag sparat till någon som du. Min älskade dotter, du ska aldrig behöva vara rädd. Mamma finns alltid vid din sida, livet ut. <3

RSS 2.0